Specialisatie

Wij zijn vooral gericht op orthopaedische geneeskunde, wat betekent dat problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat vaak door ons behandeld worden met de modernste technieken. Ook hebben wij een electrisch tractie-apparaat voor het behandelen van CTS (=carpaal tunnel syndroom). Dit is een aandoening aan de pols, waarbij een zenuw klem komt te zitten (n. medianus) in de pols en tintelingen kan geven in de duim, wijs-, middel- en ringvinger. Soms kan zo een operatie worden voorkomen. Ook kan er krachtsverlies en gevoelsstoornissen optreden.

Verder behandelen wij alle andere aandoeningen, die bij een fysiotherapeut thuis horen, dus te maken met de bewegende mens. Middels oefentherapie, massage en stroom- en/of warmte-applicaties kunnen zo de klachten verminderd worden.
Voor meer informatie over CTS, kijk eens op de site www.cont-ex.nl

 Verder werken we vaak bij de actieve revalidatie met het PRT-concept. Dit houdt in een actieve  functionele trainingsmethode om de algemene en specifieke belastbaarheid te verhogen, dus dit concept kan worden toegepast bij alle klachten van het actieve en passieve bewegingsapparaat omdat er individueel wordt bekeken wat de juiste prikkel voor het probleem is.
Ook kunt U bij ons terecht met functiestoornissen van de bekkenbodem. Incontinentie en bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap kunt U bij ons laten behandelen.
Na een intake gesprek kan bv. geleerd worden hoe en wanneer de bekkenbodem spieren aangespannen of ontspannen moeten worden. Ook kan U het juiste toiletgedrag aangeleerd worden.
Sportfysiotherapie bieden wij ook aan in onze praktijk. Naast de sportblessures hebben wij een Master opgeleide fysiotherapeute (Neeltje Brok) die complexe sportgerelateerde problemen kan behandelen, zowel in de praktijk als op het fitness centrum in Vlijmen, waar we mee samenwerken (zie hieronder).
Dry Needling wordt ook in onze praktijk gegeven. Via acupunctuurnaalden worden “Trigger Points” aangeprikt en ontspannen de spieren. Deze triggerpoints zijn lokale spierverkrampingen, die ook in andere gebieden pijn en bewegingsbeperkingen kunnen geven. Indicaties zijn dan ook spierpijnen, overbelastingsklachten en bewegingsbeperking van gewrichten.
Ook zijn wij lid van het Schoudernetwerk Noord-Brabant. Onze collega Petra Titulaer-van Hulten volgt extra bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van complexe schouderproblematiek.
Tenslotte Medical Taping. Dit kan ingezet worden bij nabehandeling van blessures bij sporters, reduceren van ontstekingen en vochtophopingen (oedeem, haematomen), houdingscorrectie, overbelastingsklachten (CANS, tennis- of golferselleboog) en hoofdpijn. Ook voor hooikoorts, astma en menstruatie klachten boeken wij goede resultaten.
Per januari 2012 zijn wij ook actief in een fitness centrum in Vlijmen. Ook hier kunt U behandeld worden ook evt. op zaterdagmorgen. Hier kunnen we gebruik maken van de beste fitness apparatuur voor op maat gegeven revalidatie. Zie hiervoor www.totalfitvlijmen.nl